Duurzame inzetbaarheid bij DSM

Elise Goosens was in 2013 bij DSM als project director verantwoordelijk voor het ontwerp, de opzet en implementatie, van duurzame inzetbaarheid in Nederland. Het programma bestond uit een drietal onderdelen;

1. Medewerkers ontvingen een voucher van 500 euro om te besteden aan de versterking van hun persoonlijke ontwikkeling, loopbaan ontwikkeling en vitaliteit. De voucher kon besteed worden aan een cursus vanuit het centrale aanbod, daarnaast is er ook de mogelijkheid om zelf met een voorstel te komen.

2. Introductie van een dialoog over duurzame inzetbaarheid tussen medewerker en leidinggevende waarin drie vragen centraal staan: Waar sta ik, waar wil ik naar toe en hoe kom ik daar?

3. Een campagne om bewustwording te creëren onder de gehele DSM populatie, hierbij oa gebruikmakend van een ambassadeursnetwerk en een eigen ontwikkelde website.

Met deze aanpak heeft DSM het zaadje geplant om bewustwording en aandacht te creëren voor duurzame inzetbaarheid in de organisatie.

‘It is a pleasure to work with a smart and nice person like Elise. In her program director role I appreciated her authenticity, her passion for bringing people in their strengths and experienced her as being tenacious when needed! She is a real people manager and wants to inspire others to develop this skill as well. She will do this by staying close to herself, “no blabla”, and in an open and respectful manner.’
Testimonial Ellen Kuppens, VP Human Resources DSM NL at DSM